01 d’abril 2010

La tradició de les innocentades.


Si teniu costum de consultar mitjans de comunicació anglo-saxons, aneu una mica amb compte avui. No us creguéssiu pas tot allò que diuen, perquè l'1 d'abril és l'April Fool's Day, l'equivalent als EUA i la Gran Bretanya del nostre 28 de desembre. I força mitjans de comunicació segueixen la tradició, amb la publicació de plasenteries i de notícies falses. També a França es fa avui l'anomenat Poisson d'Avril, en què és costum que els infants es pengin llufes en forma de peix. L'origen de les innocentades de l'1 d'abril és encara un misteri, si bé se n'han proposat algunes hipòtesis. [...]
A Nova York, la tradició de l'April Fool's Day inclou, des de fa vint-i-cinc anys, una desfilada per la Cinquena avinguda: del 1986 ençà, el New York April Fool’s Committee publica cada any un ban de convocatòria, en què repassa irònicament l'actualitat.
Menorca segueix la tradició faceciosa de l'1 d'abril, anomenada Dia d'Enganar, i no la del 28 de desembre, a conseqüència de l'ocupació anglesa, que va durar una setantena d'anys del segle XVIII: del 1708 al 1756, del 1763 al 1781, i del 1798 al 1802.
FONT: Vilaweb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada