22 de setembre 2014

La Mercé 2014. Toc d'Inici

En acabar el pregó de la Mercè, les figures que han arribat a la plaça formant el Seguici inaugural surten de l´Ajuntament per la porta principal. Veureu les figures del Bestiari Històric guarnides amb flors, i els gegants i gegantes en perfecte estat de revista. I és que l´ocasió s´ho val: cada figura interpretarà la seva pròpia coreografia mentre els quaranta músics que formen els Ministrils del Camí Ral fan sonar la música.

Des de l'any 1991, els Ministrils del Camí Ral acompanyen el bestiari festiu de Barcelona amb motiu de la celebració de la Mercè. De fet, aquest és l'únic objectiu d'aquesta formació de quaranta músics, i la Mercè és l'única ocasió per veure-la actuar. Ministrils del Camí Ral han apostat sempre per la sonoritat pròpia de la música tradicional catalana amb un ventall d'instruments on hi trobem: gralla, tarota, flabiol, sac de gemecs, fiscom, tuba, caixa i tabal. El seu repertori es basa en les melodies del seguici festiu de la ciutat i en el Toc d'inici.

Aquests darrers anys també es fa una ballada conjunta d'esbarts dansaires a la Plaça Sant Jaume amb la participació d'una parella representativa de cada grup. Enguany han estat l'Esbart Ciutat Comtal, Esbart Maragall, Esbart Sant Martí i Esbart Gaudí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada