07 de gener 2015

Museu del Disseny de Barcelona

Interessant visita al Museu del Disseny de Barcelona dins les jornades de portes obertes.

  • Col·leccions d'arts decoratives i arts d'autor (segles III-XX). Recorregut cronològic, del segle III al segle XX, per diverses col·leccions, conservades al museu, de ceràmica, teixits, mobiliari, vidres, miniatures, rellotges, paper pintats, puntes, vidre i altres objectes. Aquesta disposició destaca el valor de les col·leccions alhora que permet establir diferents relacions entre elles. 
  •  Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural. Itinerari monogràfic pel món del disseny on cadascuna de les peces exposades són considerades una mostra representativa del disseny del seu temps, de les diverses aportacions materials i tècniques proposades pels seus autors, així com del seu ressò sociocultural. 
  •  Disseny gràfic: d’ofici a professió (1940-1980). Exposició dedicada a la generació que, com indica el títol, va impulsar el pas d’ofici a professió del que ja coneixem, des de fa dècades, com a disseny gràfic. 
  •  El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015). Exposició on s'explica com el vestit modifica l’aparença del cos mitjançant unes accions que tendeixen a comprimir-lo i alliberar-lo. Un vestit que amplia, redueix, allarga, perfila i destapa en funció a les tendències del moment.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada